Hanskamp Spider
Spider
Spider
Spider
Spider
Spider
Spider
Spider
Spider
Spider
Spider
Spider
Spider
Spider
Spider
Spider
Spider
Spider

Spider

 • Gebruiksvriendelijk gebruikersprogramma
 • Leest alle veelvoorkomende tags uit
 • Te koppelen met managementprogramma

Spider

Spider in de stal is als een spin in het web. Zoals een spin alles vanuit haar web overziet en aanstuurt, zo houdt Spider alles draaiend in uw stal.

Spider is de voercomputer om automatisch en individueel krachtvoer te verstrekken in de melkstal of in de krachtvoerstations. Spider is interessant voor iedere veehouder die geautomatiseerd en economisch slim wil voeren, onafhankelijk van de bedrijfsomvang.


Bekijk hier de Spider omgeving. Dit is een demonstratiepagina, waar u het gebruikersprogramma van Spider kunnen bekijken en ervaren. De beste weergave heeft u in Google Chrome. 
 

Gebruiksvriendelijk
Spider is de gebruiksvriendelijke voercomputer. Bij de ontwikkeling van Spider zijn de modernste softwaretechnieken gebruikt. De SpiderServer zet zijn eigen wifi-netwerk op, op die manier kan de ingebouwde webserver geraadpleegd worden. Daardoor is Spider eenvoudig aan te sturen vanaf uw PC, smartphone of tablet. Snel toegang tot uw Spider krijgen en verbinden met uw gebruikersomgeving gaat via de app. Op deze manier kunt u in de melkput of bij het voerstation eenvoudig het voerproces bekijken of aanpassingen maken.

Het gebruikersprogramma van Spider is logisch opgebouwd. Het is ontwikkelt door onze eigen engineers met boerenverstand. Dankzij het gebruiksvriendelijke programma kunt u snel en makkelijk de hoeveelheid krachtvoer van individuele of groepen dieren bijstellen, attentiedieren bekijken of voerdosators kalibreren. Het invoeren en uitwisselen van gegevens kan handmatig worden gedaan of automatisch doormiddel van een koppeling met uw managementprogramma via Taurus. Bij Spider van Hanskamp kunt u een onbeperkt aantal dieren invoeren, zonder dat u hoeft uit te breiden met extra kostbare modules.

 

Aansturing
Spider bestaat uit een SpiderServer met bijbehorende SpiderAntennas. De Spider kan 16 antennas uitlezen, 16 voerdosators aansturen en 12 luchtventieluitgangen bedienen binnen een bereik van 10 meter. Voor een grotere afstand en/of meer uitgangen kunt u de SpiderServer uitbreiden met één of meerdere SpiderClients (zelfde aantal uitgangen als de Server). 

In de praktijk betekent dit dat er met één SpiderServer een 2x8 melkstal (met één voersoort) aangestuurd kan worden. Of dat er vier geclusterde krachtvoerstations met maximaal vier voersoorten per box aangestuurd kunnen worden. Wanneer het betreffende dier wordt uitgelezen en een voertegoed heeft, stuurt Spider de krachtvoermotor aan om te gaan doseren. Dankzij de LED-verlichting op de kast, kunt u het voerproces visueel volgen. 

 

Huidige transponders en SpiderTag
Groot voordeel van Spider is dat u in de meeste gevallen uw huidige transponders kunt behouden. De SpiderAntenna kan bijna alle gangbare oor-, hals- en poottransponders met een frequentie tussen de 115 en 140 kHz uitlezen. Hierdoor hoeven er geen nieuwe transponders aangekocht en omgehangen te worden, dit bespaart veel tijd en geld.

Zijn uw huidige transponders aan vervanging toe? Dan bieden wij u de SpiderTag aan. Deze halstransponder is extra verzwaard, zodat deze op de juiste halspositie blijft hangen, waardoor er nog betere uitleesresultaten behaald worden. De SpiderTag is ook te verkrijgen met halsbanden en halsbandnummers.

 

Standplaatsherkenning melkstal
Spider is de voercomputer die krachtvoer automatisch, nauwkeurig en gedurende de melktijd doseert. Door het krachtvoer verdeelt over de melktijd aan de koeien te verstrekken, blijven deze de gehele melktijd rustig en wordt de melkgift optimaal gestimuleerd. In de melkstal is het belangrijk dat individuele dieren goed herkend worden.  De Spider scant alle Antenna’s continu, maar slechts één per keer. De kans dat er een koe wordt mist is nihil! Dankzij deze standplaatsherkenning van de Spider, wordt iedere transponder uitgelezen en krijgt ieder dier exact de hoeveelheid krachtvoer die het nodig heeft.

 

Spider toepassing, Capra-Box
Economisch slim voeren en het maximale uit uw geiten halen? Dat kan door iedere geit automatisch en individueel te voeren in de Capra-Box, het geitenkrachtvoerstation. De Capra-Box is een product van Bert Dedden BV met de aansturing van de Hanskamp Spider. De Capra-Box is uitgevoerd met de ingenieuze Black-V krachtvoerdosator van Hanskamp. Deze dosator voert 15 gram krachtvoer per portie. In combinatie met de Spider aansturing, zorgt de Capra-Box dat u nog nauwkeuriger kunt voeren, zodat uw geiten in goede conditie blijven. Spider is te koppelen met het Egam management-programma.

 

Enkel voeren
Doordat Hanskamp zich met Spider richt op het voeren van dieren heeft het een begrijpelijke aansturing, u kunt niet verstrikt raken in een web van ingewikkelde opties. Met Spider kunt u eenvoudig sturen op de (individuele) behoeften van uw dieren en houdt u grip op het voerregime.

 

De verschillende opties bekijken voor Spider, bekijk hier de Configurator.

Lees hier de praktijkervaring van Christian Klein Koerkamp met de Spider. 

Tijdens de RMV 2017 in Gorinchem heeft de lancering plaats gevonden van Spider. Bekijk hier de productpresentatie: deze video

 • Hanskamp innovaties
 • Maatwerk
 • Universele systemen
 • Bewezen kwaliteit
 • Uniek
 • Doordacht, degelijk, duurzaam
 • Met beide benen in de praktijk
 • Punten voor de Maatlat duurzame veehouderij
 • Koecomfort ten top
 • Exacte dosering van krachtvoer en additieven
 • Innovatief en praktisch

Direct advies

Bent u op zoek naar de juiste oplossing voor uw veehouderij?

Adresgegevens

 • Hanskamp
 • Broekstraat 17
 • 7009 ZB Doetinchem
 • Nederland

Openingstijden

 • ma t/m vr. 8.00 - 17.00 uur
 • Telefoon:
 • Fax:
 • E-mail: